Interijeri – uređenje interijera, slikice, savjeti i tako to.. :)

Kontaktirajte nas | Korisnička zona | Mapa stranice

Tweet

50 nijansi sive

Sivi zid

Kada biramo boju za svoje zidove, najčešće polazimo od bijele boje. Ona je neutralna, simbolizira čistoću, reflektira svjetlo i vizualno povećava prostor te se vrlo dobro slaže sa svim ostalim bojama duginog spektra. S bijelom ne možemo pogriješiti, zar ne? Međutim, postoji još jedna boja koja jednako tako odaje dojam čistoće i sterilnosti, a za razliku od bijele koja ima samo jednu nijansu, ovu boju možemo nanositi u bezbroj nijansi na zidove, podove ili namještaj. To je siva boja.

dnevni boravak u sivoj boji

Svi pomalo zaziremo od sive boje. Asocira na depresiju i melankoliju. Pojam `sivilo´ nedvojbeno ukazuje na nedostatak veselja, svjetlosti i mašte, zapravo svega onoga čime želimo ispuniti svoj dom. Pa ipak siva boja ne mora nužno biti odricanje od svega toplog i lijepog, već izuzetna podloga na koju bi mogli nacrtati najljepšu priču o dizajnu interijera.

Siva boja izvrsno se slaže sa svim ostalim bojama, bilo da su u pitanju tople ili hladne boje. Crveni, žuti, ljubičasti ili zeleni namještaj, slike i detalji u vašem domu upečatljiviji su uz sive zidove ili podove. Na takav način se može urediti ama baš svaka prostorija u stanu pa čak i dječja soba.

siva dječja soba

Čak štoviše, uz sive zidove zbilja možete iskombinirati i nemoguće boje namještaja, tepiha i dekora, što bi uz neki drugi odabir boje zida bilo više nego previše.

 predsoblje

Naravno, nije nužno odabrati najtamniju moguću sivu, niti je nužno obojati sve zidove u sivo. Ponekad je dovoljan samo detalj ili nježna nijansa sive, gotovo bile boje, a da se u vaš dom unese dašak ekstravagancije i avanturizma.

dnevni boravak

Upravo zbog svih navedenih svojstava, siva i nije više takva rijetkost u modernim stanovima. Osim zidova čest je i namještaj u sivim nijansama. Čak i rustikalni elementi u sivoj dobivaju stanovitu otmjenost koja patinu vremena čini intrigantnom, a ne nepoželjom pojavom.

kredenc u sivoj boji

Kuhinjama dobro pristaje sivo. Sive kuhinje odišu čistoćom, a siva boja je i dobra protuteža šarenilu namirnica koje svakodnevno prodefiliraju kroz našu kuhinju. Ako uz to ukomponiramo komad namještaja u potpuno drugoj boji, dobivamo iskričavi ambijent koji jamči dobar tek.

siva kuhinja

 

siva kuhinja

Sivo u kupaonici i opet donosi svježinu koju tako cijenimo kod kupaonica.

siva kupaonica

Najtamnije nijanse sive možemo hrabro kombinirati s bijelom bojom i nećemo pogriješiti. 50 i više nijansi sive, definitivno su poziv na igru. Slijedeći put kada budete birali boju za svoje zidove, ne preskočite sivu. Zaboravite sivilo, i dopustite sivoj da raspiri se boje mašte u vašem domu.

dnevni boravak

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Objavljeno u : Ideje i inspiracije Antonia Pisac: